Vrijwilliger zwemmen

! We zoeken met spoed:  jou, om met kinderen te zwemmen op zaterdagochtend in Beatrixoord  !

Wat ga je doen als vrijwilliger?

Allereerst, als het je leuk lijkt om te doen dan blijkt dat in praktijk ook bijna altijd zo te zijn!  Je kunt worden ingezet als vrijwillige begeleider om kinderen te leren zwemmen. Daarbij krijg je ondersteuning van een professionele instructeur. Hij/zij kan je vertellen over de juiste didactische aanpak en wat je kinderen wilt leren (instructie).
In de meeste gevallen vormen jij en het kind een vast koppel: zo bouw je een vertrouwensband op met het kind dat weet met wie hij/zij zwemt. En voor jou is het fijn want je kent de vorderingen en kan de voortgang bewaken. Je kunt ook worden ingezet voor de 1 op 1 begeleiding van een volwassene.

Je kunt ook meehelpen in het zwembad zelf. Er zijn verschillende zwemlessen en daarvoor moet het bad steeds worden “ingericht”zoals de juiste lijnen in het bad; opruimen van (speel)materiaal; zorgen voor veiligheid in en om het bad.

Wat vragen we van je?

We hanteren als uitgangspunt: vrijwillig maar niet vrijblijvend. Daarmee bedoelen we dat de leden, en dan met name kinderen, op je moeten kunnen rekenen. Uiteraard wordt er vervanging geregeld als je een keer niet kunt maar dat lukt niet altijd. Daarom vragen we het volgende van je:

 • je bereidheid om ons bvk 1 zwemseizoen (van september tot juli) op een van de locaties wilt helpen. Voor Kardinge mag dat ook op óf alleen de dinsdag, óf alleen de donderdag
 • je je kunt inleven in de belevingswereld van de leden en dat je geduld hebt
 • dat je sociaal vaardig bent
 • dat je kunt zwemmen (je hebt een diploma A en B)
 • dat je actief je handen uit de mouwen steekt
 • en dat je er zelf uiteraard ook plezier aan beleeft!
 • een verklaring omtrent goed gedrag (VOG). Voor jou is die gratis.

Wat mag je van ons verwachten?

Wat je ook gaat doen, je krijgt altijd hulp van ons zodat degene die je begeleidt zich prettig en veilig voelt én jij ook. Je staat er dus niet alleen voor. Vooraf is er altijd een intake met de sportcoördinator. Professioneel geschoolde instructeurs begeleiden, instrueren en helpen je tijdens de zwemlessen. En ook daarbuiten kun je terecht met je vragen bij medevrijwilligers, instructeurs en het bestuur. In de schoolvakanties ben je vrij want dan wordt er niet gezwommen bij GSG.

Wij stellen als eis dat je er een verlaring omtrent goed gedrag (VOG) voor je wordt afgegeven. Word je vrijwilliger dan vragen wij deze voor je aan. Je krijgt dan via GSG een link per email toegstuurd. Daarmee vraag je hem aan. Na ontvangst stuur je de VOG aan GSG. Aan de VOG zijn voor jou geen kosten verbonden.

Ben je instructeur met de benodigde diploma’s?

Ook dan ben je welkom en kun je bij ons aan de slag. Wel dien je de volgende diploma’s te hebben:

 • diploma om les te geven, water safety instructor, lesgever zwem ABC
 • Lifeguard
 • Zwemmend redden
 • EHBO of MFA

Om de organisatie goed draaiende te houden tijdens de zwemlessen zijn er voor instructeurs ook taken achter de schermen, oftewel de coördinerende taken. Hierbij kan gedacht worden aan het organiseren van het diploma zwemmen, het zorgen voor invallers of het bijhouden van de presentielijsten.