Wat is rolstoeldansen?

Roslstoeldansen is voor iedereen die zin heeft om te dansen en ook om met elkaar te dansen. Centraal staat natuurlijk bewegen op muziek.

Vanaf 1980 heeft rolstoeldansen zich als sport enorm ontwikkeld. In die periode werden wereldwijd initiatieven gestart om het rolstoeldansen een plek te geven die het verdient.
In Nederland werd in 1980 Stichting Rolstoeldansen Nederland opgericht. Deze organisatie heeft het rolstoeldansen professioneel op de kaart gezet, o.a. door mensen tot instructeur rolstoeldansen op te leiden. Zo ontstond een nationaal dansprogramma en een snelle groei van het aantal groepen en dansers. Elk jaar wordt een nationale rolstoeldansdag georganiseerd. In 2015 is deze georganiseerd door de leden van onze vereniging en gehouden in Groningen (21-2-2015). Dat was een fantastische dag waar we heel veel plezier hebben gehad.

Bij de groep rolstoeldansers van GSG staat ontspanning door inspanning en gezelligheid voorop. Een aantal leden met een handicap hebben daarom hun partner meegenomen (met en zonder handicap). Dansen doe je overigens met iedereen waarbij voortdurend van danspartner wordt gewisseld. Je kunt dus ook gerust zonder partner bij ons terecht.

Een keer zelf zien of ervaren hoe het is om de roelstoel en u zelf te laten dansen? Neem contact met ons op om een keer te komen kijken of mee te doen. Meteen lid worden mag ook!

Wat is rolstoeldansen? | Vormen & Stijlen | Ontwikkelingen | Lestijden | Foto’s