Rolstoeldanswedstijd Oldenzaal. 10 december 2016

VROEG…….. om 5 uur opstaan op je vrije zaterdag is niet leuk……. MAARRRR…. Het is voor een goed doel. Vandaag gaan we  met de dansgroep naar 1 van de gezelligste danswedstrijden van het seizoen. The Christmas Challenge Trophy. Het gaat weer een prachtige dag worden. Een danszaal die volledig in kerstsfeer is aangekleed, heerlijke kerstmuziek om op te dansen, een enthousiaste presentator die samen met Corrie van Hugten de dag in goede banen leidt en een echte Kerstman die aan het einde van de dag de medailles komt uitreiken.

Om half 7 zijn we op de verzamelplaats en zetten we koers naar Oldenzaal. De rit verloopt een beetje toeristisch, wegens een afwijkende navigatie, maar voorspoedig. Rond half 9 zijn we goed en wel geïnstalleerd aan onze tafel voor deze dag en kunnen de laatste voorbereidingen beginnen.

Als een geoliede machine doet iedereen wat hij moet doen om er zo goed mogelijk uit te zien. Met een kritisch oog kijk ik toe en met een grote glimlach verander ik probleemloos  van instructeur naar kapster naar visagiste naar koffie juf naar monteur en psycholoog.

Dan begint de wedstrijd en wordt het spannend. Iedereen heeft op zijn eigen manier last van spanning. De één moet ervan lachen, de ander gaat ervan huilen. De één keert in zichzelf en beleeft het in stilte en de ander wordt kribbig en gaat snauwen. Allemaal herkenbare emoties die voorbij komen.

Wim en Carla bijten het spits af. Zij mogen gelijk als eerste de vloer op. Vol trots laten ze zich van hun beste kant zien. De jury kon hun beste kant zeker waarderen, want ze werden rechtstreeks doorgeplaatst naar de halve finale. Ook in de halve finale deden ze het goed en dat vond de jury ook. Een welverdiende plek in de finale was het gevolg. Totaal verrast en met blije gezichten dansten ze hun finale. Dit resulteerde uiteindelijk in een prachtige 6e plaats

Annamarie en Sander hadden een kleine groep waarin zij moesten strijden. Vanaf de eerste aanzet verliep het goed. Ze vonden zelfs de ruimte om te lachen en dat staat ze zoooooo goed. Het was dan ook niet voor niks dat middels een unaniem besluit er vandoor gingen met de 1e plaats. Een promotie naar de amateurklasse komt hiermee in zicht.

Zowel Robert en Ellis als Tineke en Margareth deden mee in 2 disciplines: Ballroom en Latin. Voor beiden stond ’s ochtends de Latin op het programma en ’s middags de Ballroom.

Tineke en Margareth mochten eerst. Vol goede moed gingen ze aan de slag tijdens de eerste ronde. Helaas liep niet alles even vlekkeloos, maar dit hebben ze dubbel en dwars goed gemaakt in de 2e ronde. Een mooie 2e plaats is het eindresultaat geworden van deze discipline

Robert en Ellis waren wat nerveus tijdens hun eerste ronde, maar zodra ze merkten dat het goed ging werden ze losser in de bewegingen. In de 2e ronde was er niks meer van die eerdere nervositeit te zien en wisten ze de jury volledig voor zich te winnen. Dit resulteerde dan ook in een 1e plaats voor deze discipline.

’s Middags moesten beide paren de Ballroom nog dansen.
Beide paren hebben alles uit de kast getrokken om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Niet alles verliep even goed, maar dat mocht de pret niet drukken  een 3e plaats voor beide paren was het resultaat voor deze discipline.

Nadat alle rondes voorbij waren, werd er in 1 keer flink gas gegeven. De wedstrijd liep namelijk uit en de eerste dansers voor de avondwedstrijd waren al gearriveerd. Helaas resulteerde dit in een prijsuitreiking, met echte Kerstman, die afgeraffeld werd en werden we verzocht om zo snel mogelijk de zaal te verlaten. We vonden het allemaal erg jammer dat dit zo liep.

Behalve dat, was het verder een prachtige dag en zijn we moe maar voldaan naar huis gegaan.

Hieronder wat foto’s dan de dansende paren.

Fotocredit: CJCreations.nl