Nederlandse Kampioenschappen Rolstoeldansen 9 mei 2015

Na weken van voorbereidingen is het dan eindelijk zo ver. We gaan naar de Nederlandse Kampioenschappen Rolstoeldansen in Soest. Alle haartjes in de plooi, kleding gepast en gestreken, programma’s door gedanst. Iedereen is er klaar voor. De eerste wekkers hebben om kwart over vier van zich laten horen. Dat moet ook wel zo vroeg want als je om 09:00 in Soest wil zijn dan ligt het in de planning om rond de klok van half zeven de snelweg op te gaan. Gelukkig heeft niemand zich verslapen en zo rijden we met 3 auto’s vol goeie moed naar Soest. Onderweg nog even een ppk-tje (plas-peuk-koffiestop) en daarna de laatste kilometers afleggen met een voorzichtig zonnetje in de lucht. Om kwart voor negen rijden we de parkeerplaats op van Sportboulevard de Engh waar we gelukkig al meer dansers aantreffen.

Eenmaal binnen is het eerst je plaatsje zoeken die snel gevonden is.

Zoals bij elke wedstrijd zorgt Patricia voor de startboekjes zodat iedereen ook mee mag doen. Albertje zorgt voor de mentale en praktische ondersteuning zoals haar en make-up. En voor de dansers is het indansen begonnen. Alles verloopt goed. Programma’s zitten er goed in. Laat de wedstrijd maar beginnen.

Tineke en Margareth hebben in de Latin een hele mooie 2e plaats behaald. In de Ballroom zijn ze 1e geworden en daarmee Nederlands Kampioen. Sander en Annemarie hebben in hun debutantenklasse een mooie 3e plaats behaald. Wim en Carla hebben in hun de debutantenklasse een verdiende 3e plaats behaald. Robert en Ellis hebben in de amateurklasse ballroom een mooie 5e plaats behaald.

Nadat de prijsuitreiking is geweest en de kampioenen zijn gehuldigd was er natuurlijk tijd voor een kodakmomentje. Iedereen even poseren voor de foto, lachen en voor altijd vast gelegd.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde NK met goede resultaten.

Op naar de volgende wedstrijd!