Nederlands Kampioenschap Rolstoeldansen Soest 7 mei 2016

Om vijf uur gaat mijn wekker. Rustig eten en haar doen en de basis van de make up.

Om 6.10 begint mijn telefoon te leven, met andere woorden: iedereen is wakker. Tegen half zeven krijg ik ‘t sein dat de groep uit Groningen vertrekt.
Ik woon zelf in Nieuw-Amsterdam en vertrek alleen tegen kwart voor zeven.

Na een voorspoedige reis kom ik om kwart over acht bij Sportcomplex de Engh aan. Eerst mijn telefoon maar eens controleren want die had het tijdens de reis ook behoorlijk druk. Inderdaad staan er veel gelukwensen van onze thuisblijvers.

Tegen half negen is de groep compleet en gaan we naar binnen. Patricia haalt de entreekaarten op en dan gaan we naar binnen.
Daar is het gezellig druk met mensen die zich omkleden, make up verzorgen en mensen die alvast indansen. Intussen komen Ron en Mariska, een bevriend danspaar die alleen naar de wedstrijd zijn gekomen en daarom de hele dag bij ons blijft voor support en de gezelligheid.
Ook bij ons is het druk. Iedereen is druk bezig om alles op tijd klaar te hebben.
Gelukkig hebben we Albertje en Maria die ons aan alle kanten assisteren.

Tineke en Margereth starten al redelijk snel. Iets later op de ochtend volgen Robert en ik voor onze latin. Annemarie en Sander hebben de eerste ronde pas vanmiddag.
Iedereen danst twee keer vandaag omdat de klassen vandaag niet zo groot zijn.

Na een ontspannen ochtend ronde is het tijd om ons om te kleden. Dit is voor ons best spannend want we starten vanmiddag voor het eerst in de Hoofdklasse standaard, want we zijn in Cuijck gepromoveerd.
Maria helpt mij in de jurk, samen met Annemarie die wat aanwijzingen geeft zodat de jurk mooi valt als ik zit.
Robert wordt door Albertje geholpen in zijn rokkostuum.
Als we allebei omgekleed zijn volgt er toch even een oh-momentje, vooral omdat we Robert helemaal nog niet in kostuum hebben gezien.

Tussen de rondes door worden nog twee demonstraties showdansen gegeven.
En dan ineens is het zover en mogen we bijna de vloer op. We melden ons op tijd op de plek waar we de vloer op mogen. Toch wel een beetje gespannen wachten we af. We zijn met 4 paren waaronder ook Ron en Mariska. En dan mogen we. We dansen lekker ons programma en de slowfox komt zelfs goed uit en loopt lekker door. De slowfox is de dans die we in 4 weken nog moesten leren, maar dat is dus helemaal goedgekomen.
Moe, voldaan en vol van adrenaline komen we de vloer af.
Dan volgen we weer onze andere paren. Die doen het allemaal ook verdienstelijk.
Tineke en Margereth worden 3e in de Hoofdklasse latin en 4e in de Hoofdklasse standaard.
Annemarie en Sander worden 2e in de D-Klasse.
Robert en ik worden 4e in de Hoofdklasse standaard en 3e A-klasse latin.

Moe en tevreden gaan we tegen half zeven huiswaarts.

De volgende dag met de evaluatie horen we van Patricia dat ze veel complimenten heeft gekregen over ons dansen. Veel mensen konden progressie zien. Een hele mooie opsteker voor al het harde werken.

Soest was de laatste wedstrijd van het seizoen. Straks lekker zomervakantie en daarna gaan we er weer met volle moed tegenaan.

Ellis de Boer
Rolstoeldansen GSG