Lieve leden,

Update 12 januari 2021

Vandaag heeft de persconferentie helaas de duidelijkheid gegeven die we al vreesden. Het gaat nog steeds niet goed met de verspreiding van en besmetting met het Corona virus. Daarbij de ongerustheid over de varianten die ook Nederland hebben bereikt.

Dat betekent dat alle sportlocaties gesloten blijven tot 8 februari 2021. Zodra we weer mogelijkheden zien om te gaan sporten melden we dat.

Voor nu blijf gezond, houd moed en geniet van de kleine dingen die wel mogelijk zijn.

Update 14 december 2020

helaas gaat het niet goed met de verspreiding van en besmetting met het Corona virus. Dat gaat vanavond leiden tot strenge maatregelen waaronder ongetwijfeld het sluiten van zwembaden. Ons aller gezondheid is in de huidige tijd het allerbelangrijkst. Om zo snel mogelijk duidelijkheid te creëren hebben we daarom het volgende besloten:

Vanaf vandaag 14 december tot nader bericht half januari is er geen zwemmen bij GSG op locaties Kardinge en BEA. De rolstoel-locaties waren al gesloten tot begin januari. Zodra er meer duidelijkheid is over de situatie daar begin januari melden we dat.

Ondanks alle beperkende maatregelen: geniet van de kleine dingen die wel mogelijk zijn. We wensen jullie allemaal gezellige dagen en alle goeds voor het komende jaar.

Update 18 november 2020

De zwembaden (Kardinge en BEA) zijn weer open en dat betekent dat we weer lekker gaan zwemmen, met inachtneming van het Coronaprotocol. De leden hebben hierover op 18 november een mail gekregen.

De tribune in Kardinge is nog steeds afgesloten, ouders kunnen wachten in de hal in het voor GSG aangegeven gedeelte, denkt u ook daarbij graag om de 1.5 meter afstand.

Update 4 november 2020

Met ingang van  4 november 22.00 uur gaan al onze zwemlocaties volledig sluiten. In eerste instantie mochten de zwembaden open blijven voor de zwemlessen voor kinderen t/m 12 jaar maar helaas kwam er in het begin van de avond nog een bericht binnen dat ook dat helaas niet  meer is toegestaan. De komende 2 weken blijft dit van kracht en na die 2 weken moeten we weer kijken hoe de zaken er dan voor staan.

Zodra we nieuwe informatie hebben worden jullie weer geïnformeerd.

Update 5 oktober 2020

We mogen zwemmen. Laten we samen zorgen dat we kunnen blijven zwemmen. De regels zijn aangescherpt en dat heeft ook gevolgen voor GSG. Hieronder het aangepaste protocol, waarin cursief de nieuwe regels.

  • Kom niet als je verkouden bent, koorts hebt of je niet goed voelt.
  • We geven elkaar geen hand of knuffel.
  • We hoesten en niezen in onze elleboog.
  • We wassen vaak onze handen.

RECREANTEN

In de openbare binnenruimte, de hal en gangen van Kardinge dragen we een mondkapje. Bij aankomst Kardinge volg de aangegeven routes. Houdt 1,5 meter afstand in de hal, de gang, de kleedkamer, onder de douche tot aan waar je het zwembad in gaat. Verblijf zo kort mogelijk in kleedkamers en onder de douche. In het water houden we zoveel mogelijk afstand van elkaar. Uit het water houden we 1,5 meter afstand vanaf de badrand, onder de douche, in de kleedkamer, in de gangen, de hal. Uit de kleedhokjes dragen we een mondkapje tot buiten het gebouw Kardinge. Uitsluitend diegene die wachten op de WMO taxi kunnen in de catering ruimte bij het raam op de daarvoor aangegeven plaats wachten.

ZWEMLES

In de openbare binnenruimte, de hal en gangen van Kardinge dragen we een mondkapje tot en vanaf de kleedhokjes. Op de tribune zittend op 1,5 meter mag het mondkapje af. Slechts een begeleider mag mee naar binnen en blijven wachten op de tribune. Trek uw kind gemakkelijke kleding aan. Bij aankomst in Kardinge volg de aangegeven routes. Houdt 1,5 meter afstand in de hal, de gang, de kleedkamer, de douche. Verblijf zo kort mogelijk in kleedkamers en onder de douche.

Ouders, begeleiders begeleiden hun kind tot de douche. Kinderen hoeven geen afstand tot elkaar te houden, wel afstand tot de begeleiders. De kinderen lopen naar de bank bij het bad, gaan daar zitten en wachten tot ze gehaald worden.

Een ouder/begeleider gaat naar boven, naar de tribune, zittend op de 2e rij of verder naar achteren op1,5 meter van andere bezoekers. Bij het eind van de zwemles haalt ouder/begeleider hun kind op bij de douche. Er wordt NIET gedoucht, maar het kind wordt direct mee genomen vanaf de douche. Vanaf de douche houden we 1,5 meter afstand, in de gangen, de hal. Uit de kleedhokjes is het verplicht een mondkapje te dragen tot buiten het gebouw Kardinge.

Volg de aangegeven routes. Volg ook de aanwijzingen van de instructeur/toezichthouder/medewerker van Kardinge op.

In zeer incidentele gevallen kan een instructeur een ouder bij het bad vragen, uitsluitend wanneer dit voor het leszwemmen van het kind noodzakelijk is; hierover wordt in dat geval contact met u opgenomen.

Het bestuur Gehandicapten Sportclub Groningen